Så krossar du myten om att det sitter i väggarna

Arbetsgivarvarumärke Eva Karlsson har skrivit boken ”Kulturkuben – så krossar du myten om att det sitter i väggarna". I den utmanar hon arbetsplatser där negativa uttryck som "Det går inte. Det har alltid varit så. Det sitter i väggarna", är vanliga.

Så krossar du myten om att det sitter i väggarna
Alla har ett ansvar för att förändra arbetskulturen till det bättre. Foto: Adobe Stock

Boken tar upp idén om att arbetsplatsens kultur är något som är utom ens kontroll och uppmanar läsaren att inse sin egen roll i att skapa och upprätthålla en positiv arbetsmiljö.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Alla har rätt till en bra arbetsmiljö. Jag är övertygad om att det är möjligt att må bra och fungera bra på jobbet, och jag säger det ofta till de grupper och ledare som jag har förmånen att få arbeta med som konsult. Att ha en bra kultur är inte en slump, det är ett medvetet val som är avgörande inte bara för organisationens resultat utan också för varje individ som arbetar där, säger Eva Karlsson.

Myten om arbetskulturen

Eva Karlsson.
Eva Karlsson.

I boken betonar Eva Karlsson vikten av att agera för att uppnå en positiv arbetsmiljö och fokusera på att göra det som driver processen framåt mot den önskade kulturen. Hon påpekar att en framgångsrik process är baserad på kunskap och att det finns gott om studier och information om kulturutveckling, samarbete, kommunikation, ledarskap och medarbetarskap som är tillgängligt för alla som är intresserade. Boken bygger på Evas egen modell Kulturkuben.

Genom att ifrågasätta myten om att arbetskulturen är förutbestämd, inspirerar Eva Karlsson sina läsare att ta ansvar och aktivt arbeta för att förändra arbetskulturen till det bättre. Boken ger läsaren kunskap och verktyg för att göra detta på ett effektivt och långsiktigt sätt.

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.