Chefer trivs på jobbet men dricker mer

Chefers arbetsmiljö Chefer anser att de mår bättre än sina medarbetare, men upplever att de stressar och dricker mer, enligt en undersökning från Falck.

Chefer trivs på jobbet men dricker mer
Foto: Stock Adobe

I rapporten med namnet ”Hur mår chefer” bygger på 4 256 hälso- och arbetsmiljöprofiler genomförda med chefer över hela landet av Falck (före detta Previa). I de flesta fall skattar cheferna sin hälsa lite bättre än medarbetarnas och upplever generellt att de har ett meningsfullt och stimulerande uppdrag. Två områden sticker däremot ut åt det negativa hållet jämfört med medarbetare. Fler medarbetare än chefer uppger stress som något som kan leda till ohälsa för dem och att de dricker mer än medarbetarna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

När det gäller den sociala och organisatoriska arbetsmiljön så upplever cheferna att det i många delar fungerar bra. Om det finns brister gäller att få information i god tid gällande viktiga beslut, förändringar och framtidsplaner. De upplever också en utmaning i att hinna med sina arbetsuppgifter.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.