Stora VD-priset

Stora vd-priset Vem ska vinna VD-tidningens stora vd-pris? Var med och nominera en vd som förtjänar att uppmärksammas för sitt sätt att leda sin verksamhet. Nomineringsprocessen är öppen till den 31 maj.

Stora VD-priset

Nominera din kandidat här!

Kriterierna för att nomineras till priset är dessa: 

Vd för ett bolag med 20–200 anställda, som kan visa på god och lönsam tillväxt under de tre senaste åren, och som dessutom har utmärkt sig inom utvecklande ledarskap och/eller nytänkande.

Juryn

De tre finalisterna och den slutgiltiga vinnaren väljs ut av juryn, bestående av:

  • Azita Shariati, näringslivsprofil, styrelseledamot och tidigare vd för Sodexo och Anicura
  • Håkan Broman, vd för Styrelseakademien
  • Karin Apelman, generalsekreterare och vd på FAR
  • Martin Wallin, tillträdande vd för Jönköpings handelshögskola
  • Sanna Arnfjorden Wadström, vd för arbetsgivarorganisationen Sinf
  • Malin Eijde, chefredaktör för Vd-tidningen

Mer om kriterierna:

Ett utvecklande ledarskap kan innebära att skapa en miljö där medarbetare känner sig motiverade, värderade och engagerade i företagets vision och mål. Det kan vara att skapa en tydlig vision och kommunicera ut den effektivt, att uppmuntra innovation och kreativitet, jobba innovativt med teamutveckling, att stötta hållbarhet och socialt ansvar eller främja personlig och professionell utveckling.

Nytänkande kan röra till exempel banbrytande affärsmodeller, beslutsfattande eller unika produkter, tjänster och försäljningsstrategier. Påhittig användning av AI och dataanalys, crowdsourcingdriven innovation, hållbarhetsdrivna affärsmodeller, nya arbetsmodeller – möjligheterna är oändliga. 

Om Stora Vd-priset:

Med ett finger på Sveriges näringslivspuls introducerar VD-tidningen stolt Stora VD-priset, en utmärkelse som firar framgång, innovation och ledarskap som formar framtiden. Priset kommer att delas ut på den årliga VD-dagen på Grand Hôtel i Stockholm den 2 oktober i år.

Vi vill lyfta den tuffa och i många fall ensamma yrkesrollen vd i små och medelstora bolag. Personer som bär ett stort ansvar, som driver sina företag mot tillväxt och utveckling, och genom sitt arbete bidrar till att definiera vad ledarskap och nytänkande är. Men som kanske inte alltid är de som syns mest – i vanliga fall. Det ska vi ändra på! Genom priset vill vi synliggöra det goda arbetet och skapa förebilder inom kåren, och sätta strålkastarljuset på de som förtjänar det.

Så går nomineringsprocessen till

Nomineringen är öppen till den 31 maj. Vi tar fram de tio mest kvalificerade slutkandidaterna och en jury med bred kompetens inom svenskt näringsliv väljer därefter ut tre finalister. Vinnaren av Stora VD-priset koras på VD-dagen.

Med Stora VD-priset vill VD-tidningen hylla framtidens ledarskap, innovation och strävandet efter excellens. Bli en del av denna resa och hjälp oss att uppmärksamma de ledare som bidrar genom att forma och utveckla sina företag och skapa framgång.

Bloggen

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.