Första dagen efter semestern

Personligt Är det första dagen efter semestern på måndag? Även om du har hållit ett halvt öga på verksamheten under ledigheten, och även om det oväntade ofta händer en vd, så kan det finnas anledning att komma tillbaka med en plan. Åtminstone för hur första dagen ska se ut!

Första dagen efter semestern
Tillbaka på jobbet igen? Foto: Adobe Stock

1. Förbered en priolista.

Eller inled första arbetsdagen med att skapa en lista över prioriterade uppgifter. Att ha en tydlig struktur för din första arbetsvecka ger energi, kontroll och effektivitet. Det är bra för både dig och medarbetarna.

2. Mjukstarta med mejl och möten.

Mejl är sällan prio ett efter en ledighet. Lämna autoreply på första dagen så hinner du landa och sätta strukturen innan du börjar gå igenom och besvara din korrespondens. Är det möjligt, undvik också att boka möten första dagen, så kan du använda första dagen till att skaffa överblick.

3. Få med dig företaget på en nystsart.

Återkomsten från semestern är en nystart. Ett bra tillfälle att dra igång förändringar och projekt som du har gått och tänkt på. Det kan också vara ett sätt att få upp en positiv energi och en förenande känsla av att vara på väg någonstans tillsammans. Mot gemensamma mål!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.