Kul på jobbet ger högre lönsamhet

Medarbetarskap Att medarbetarna har kul på jobbet ökar lönsamheten med 20 procent. Det visar en underökning från analysföretaget Brilliant Future.

Kul på jobbet ger högre lönsamhet
Sofie Johansson. Foto: Brilliant Future

Undersökningen bygger på lönsamhetsdata från 84 verksamheter och 543 svar visar en direkt positiv effekt på företagens nettoomsättning, enligt ett pressmeddelande från Brilliant Future. I snitt är lönsamheten 20 procent högre om medarbetarna har kul på jobbet.

– Att ha kul på jobbet innebär bland annat att arbeta tillsammans med bra kollegor som delar samma värdegrund. Det innebär också att vara en del av en engagerad arbetsgrupp där alla är lyhörda och cheferna genuint bryr sig om sina team. Att det är en bra kultur, att möjligheterna till personlig utveckling och att arbetsuppgifterna är varierande och utvecklande, säger Sofie Johansson, expert på medarbetarundersökningar, i pressreleasen.

Undersökning visar också att de företag som samlar in feedback från sina kunder har i snitt 60 procent högre lönsamhet. Men det förutsätter naturligtvis att man agerat på de synpunkter man fått från kunderna.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.