De är Sveriges friskaste företag

HR & Arbetsmiljö För femte året i rad utses Sveriges friskaste företag av Feelgood. 2021 års vinnare och den trefaldiga finalisten Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, utmärker sig med ett starkt medarbetarengagemang.

De är Sveriges friskaste företag
Från vänster: Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, Joachim Morath, VD Feelgood, Karren Fells, HR-chef Sisab, Claes Magnusson, vd Sisab

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera och lyfta goda exempel på arbetsgivare som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Sisab involverar kollegorna i det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att lyssna till och uppmuntra medarbetare.

– Vilken glädje, stort tack för utmärkelsen. Den stolthet jag känner för mina kollegor och allt som vi gjort tillsammans vet inga gränser nu när vi kan kalla Sisab för det friskaste företaget i Sverige. Det finns så många kloka medarbetare och ledare på Sisab som bidrar till att göra vår arbetsmiljö lite bättre varje dag, så att vi alltid har fokus på vårt viktiga uppdrag, säger Claes Magnusson vd Sisab.

Sisab är finalist för tredje året i rad.

– Med sitt uthålliga och långsiktiga arbetsmiljöarbete är de värdiga vinnare av utmärkelsen Sveriges friskaste företag. Med ett unikt intresse och lyhördhet för sina medarbetare är Sisab en arbetsplats där friskfaktorer prioriteras och värdesätts, vilket har gett goda resultat, säger Göran Hägglund, juryns ordförande.

Utmärkelsen delas ut med följande motivering:

Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, lyssnar på sina medarbetare och sätter hälsan i första rummet. Det aktiva och långsiktiga arbetsmiljöarbetet är systematiskt och väl förankrat. Löpande dialog främjas genom chefsforum och lunchsändningar, och nya arbetssätt skapas av chefer och medarbetare tillsammans. Medarbetarinitiativet Hälsabstöttas av HR och ledning och har fått hela företaget i rörelse. Det starka medarbetarengagemanget visas också i värderingsgruppens arbete som främjar inkludering, välmående, samarbete och lärande. Värderingsambassadörer skapar sammanhållning över avdelningsgränserna. Därför är Sisab Sveriges friskaste företag 2021.

Sisab har huvudkontor vid Globen i Stockholm och har cirka 280 anställda.

På andra plats i Sveriges friskaste företag finns Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som genom ett aktivt medarbetarskap och chefer som lyfter friskfaktorer skapat en positiv spiral i en utmanande miljö.

På tredje plats i Sveriges friskaste företag finns Tetra Pak med arbetsmiljö som en självklar plats på ledningens agenda. Med god systematik och generösa resurser för både proaktiva och stödjande insatser byggs en inspirerande, trygg och inkluderande kultur.

På en fjärde plats kommer Derome, Löf och Nacka kommun.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.