Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Organisationerna med mest positiv utveckling

Inspiration Undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future har prisat de organisationer som med hjälp av data gjort den största positiva utvecklingen i sitt kundbemötande och medarbetarengagemang under det gångna året. Bland organisationerna i topp finns Fora, Almi, Riksbyggen och Svevia.

Organisationerna med mest positiv utveckling

Brilliant Awards prisar de företag som mellan 2018 och 2019 gjort den största positiva förflyttningen hos sina medarbetare eller kunder. Utmärkelsen är helt baserad på data. Det är kundernas respektive medarbetarnas verkliga åsikter om organisationen under det gångna året som har analyserats.

– Vinnarna i Årets Förändringsresa har visat kraften i att mäta rätt typ av data och agera på utfallet. De har skapat förutsättningar för att skapa fantastiska kund- och medarbetarupplevelser och vidare frigöra potentialen i människor, säger Andreas Ferm, vd på Brilliant Future.

Insamlingen av data har pågått sedan januari 2018 och baseras på tre miljoner kundundersökningar och 240 000 medarbetarundersökningar.

– I en tid där många delar kan digitaliseras, och därmed kopieras, är medarbetares engagemang en affärskritisk nyckel till att leverera kundupplevelser som skapar lojala kunder och påverkar resultatet på sista raden, konstaterar Andreas Ferm.

Topp tre i ”Årets förändringsresa – Customer Experience” är:

  1.  Fora
  2. Riksbyggen
  3. Örebro kommun

Topp tre i ”Årets förändringsresa – Employee Experience” är:

  1. Almi
  2. Svevia
  3. Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.