En dag med Nicke Rydgren

En vd:s dagbok Korta möten och minutplanering i kalendern gör hans arbetsdag effektivare. Men i vd:n Nicke Rydgrens dagbok promeneras det också en hel del, och kvällen avslutas med underhållning av både bredare och smalare mått.

En dag med Nicke Rydgren
Nicke Rydgren.

07:00 Vaknar och försöker bedöma hur trött kontra utvilad jag är. Svårt att avgöra, är alltid lite groggy när jag vaknar. Tar hjälp av sömndatan i min iPhone som övertygar mig om att jag sovit bra. Lagar frukost till barnen, får i mig tre espresso och försöker tillsammans med min fru Erika få morgonrutinerna att funka smidigt. Med en sex- och en åttaåring går det slumpmässigt lite olika bra. I dag går det fint.

Fakta

Nicke Rydgren

Ålder: 48

Gör: Vd på Hifab Group

Antal anställda: 200

Därför trivs jag med jobbet: Att få vara med och förnya ett anrikt konsultbolag inom samhällsbyggnad som nu blir en hybrid mellan strategi, ledning och teknik är utmanande och spännande.

08:00 Lämnar yngsta sonen på förskolan och fortsätter efter det med promenad i Hagaparken samtidigt som jag tar några morgonavstämningar. Har blivit smått besatt av att kombinera gång med annan aktivitet som ljudbok eller samtal. Tar också lite tid att reflektera och planera både dagen och resten av veckan.

08:45 Taktisk planering i kalendern. Jag planerar alla mina aktiviteter i kalendern så de är tidsatta och görs i rätt tid. Möten hålls korta, 15–20 minuter, om de inte kräver mer eller har syfte att gå på djupet. Har även väldigt få stående möten utan jobbar med olika tidsfönster om en vecka, en månad och ett kvartal där olika former av möten prioriteras. För mig funkar det bra och skapar högre dynamik. Det kräver dock en hel del aktiv planering för att inte missa något område.

09:00 Möte på kontoret där vi diskuterar Hifab Tech, ett nytt erbjudande inom teknisk förvaltning med fokus på digitalisering och optimering av olika fastighetssystem. Vi gjorde lanseringen för någon vecka sedan och det är spännande att höra responsen både från medarbetare och kunder.

9:45 Sitter själv och chattar med olika medarbetare och grupper. Vi driver i princip hela den interna verksamheten i Teams, med olika kanaler och chattar. Det gör att mejl hålls till extern korrespondens vilket avgränsar bra och gör att vi får ett snabbt och levande flöde i den interna kommunikationen. Det tar lite tid att vänja sig, men det är aldrig för sent att bli en del av den chattande generationen.

10:17 Tar en spontan kaffe med några av konsulterna som berättar vad de jobbar med just nu. Det har varit en tuff marknad inom bygg och fastighet det senaste året, men genom att vara proaktiv finns det oftast något vi kan hjälpa våra kunder med.

10:30 Har några snabba avstämningar gällande ett par kunder och projekt där jag är ombud eller där vi har en stor affär på gång. Sedan genomgång inför Q1-rapporten med Emma, min CMO och Johan, min CFO. Våra siffror ser bra ut, 11 procent tillväxt och stärkt lönsamhet, vilket är kul då det bekräftar att våra insatser ger resultat.

11.45 Promenad till lunch på Milles med Amanda, min strategichef och vd på dotterbolaget Hifab Advisory. Vi planerar inför nästa veckas ledningsmöte där vi ska diskutera ledarskap, klimatfärdplan och våra långsiktiga kompetensområden. Vi har sex definierade omställningsområden som påverkar våra kunder och inom dessa behöver vi utvecklas för att kunna vara med och göra skillnad.

14:00 Styrgruppsmöte med en kund gällande ett stort projekt som nu går in i slutfas. Vi har tidigare haft några utmaningar som vi nu hanterat så stämningen är god och framdriften bra.

16:00 Har en rad digitala möten hemma. En slutintervju på en ny kandidat vi vill anställa. Alltid kul att träffa nya talanger. Återkoppling med Emma och Johan kring vd-ordet i Q1-rapporten och den film vi ska spela in. Kort och enkelt är vår taktik. Jag hör hur barn och barns kompisar kommer hem en efter en. Varvar att hjälpa till och att jobba. Ett helt nytt arbetssätt efter pandemin. Oklart om det är bra eller effektivt.

17:30 Funderar på att träna men beslutar att hålla mig till en promenad och ta några avstämningar med mina affärschefer.

20:00 Barnen lagda och äter middag med min fru. Vi diskuterar dagen. Fokus på Inclusive Impact: Erikas konsultbolag inom strategi och DEI som hon just startat med två tidigare kollegor.

21:30 Viktigt övervägande om vad vi ska titta på. Man vill ju få en bra balans mellan underhållning och kultur. Är ett stort fan av sci-fi och har precis avverkat ”The Three-body problem”. Ska erkänna att jag även läst alla tre böcker. I kväll blir det ”Robinson”, vilket är oroväckande beroendeframkallande.

22:30 Läsning i form av ljudbok som övergår till sömn. Just nu är det ”Morgonstjärnan” av Knausgård. Vardagsrealism och fantasy. En ovanlig kombination. Speciellt för en hyllad finförfattare. Jag gillar det, och somnar in strax innan min sömntimer ”fade:ar ut” berättandet.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.