Världens bästa arbetsgivare är Samsung

Bästa arbetsgivare Sydkoreanska Samsung är världens bästa arbetsgivare. Sex sverigebaserad företag finns med på listan över de 500 bästa arbetsgivarna i världen som den amerikanska tidningen Forbes tar fram varje år.

Världens bästa arbetsgivare är Samsung
Samsun rankas som världens bästa arbetsgivare.

Volvo Group, Ikea och SKF Group placerar på listan över världens bästa arbetsgivare som Forbes gör tillsammans med undersökningsföretaget Statista. Toppar listans gör den Sydkoreanska företaget Samsung.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Det är cirka 160 000 anställda (inte studenter som oftast tillfrågas till exempel av Universum) i 58 länder som under sommaren fått betygsätta sin egen arbetsgivare samt och ge exempel på sina topparbetsgivare.

Frågorna de fick besvara var i vilken grad de skulle rekommendera sitt eget företag till familj och vänner. De fick även svara på frågor om var hur

De fick även svara på frågor om företagens hantering av covid 19-krisen, utvecklingsmöjligheter, jämställdhetsarbete och socialt ansvar.

Närmare hälften av arbetsgivarna som listats är amerikanska med 247 stycken, på andra plats kommer europeiska företag med 224 arbetsgivare följt av Asien och Oceanien med 208 arbetsgivare.

Totalt består listan av 750 bolag från 45 länder där Forbes rankar de 500 med högst poäng till Världens bästa arbetsgivare 2020.

Världens bästa arbetsgivare:

Samsung (Sydkorea)

Amazon (USA)

IBM (USA)

Microsoft (USA

LG (Sydkorea)

Apple (USA)

Adobe (USA)

Alphabet (USA

Siemens (Tyskland)

Bosch (Tyskland)

Sverigebaserade företag på listan:

21. Volvo

32. Ikea.

308. SKF

503. Ericson

504. Stena

Till Forbes undersökning

 

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.