Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sveriges bästa arbetsplatser korade

HR & Arbetsmiljö Great Place to Work har nu rankat de organisationer i Sverige där medarbetarna har det bäst 2020. För små organisationer toppar företaget Regent listan, för medelstora Cygni och för stora organisationer Hilti.

Sveriges bästa arbetsplatser korade
Hilti är Årets Bästa Arbetsplats i Sverige

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Bakom studierna ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats. De allra bästa organisationerna rankas varje år på nationella listor. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

– Varje organisation på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser har en sak gemensamt oavsett bransch, storlek och omsättning: de har alla fokuserat på att skapa en utmärkt upplevelse för varje medarbete och ser detta som en viktig drivkraft att skapa riktigt bra resultat i verksamheten. Alla som tillfrågas har positiva känslor kring sin arbetsplats, oavsett ålder, titel eller kön, kommenterar Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Hilti behåller förstaplaceringen som Sveriges bästa arbetsplats för stora organisationer.

– Vi är oerhört stolta över att återigen få ta förstaplaceringen som Sveriges Bästa Arbetsplats. Detta är enbart tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare som vi kan lyckas som företag och fortsätta vara det vi önskar vara för våra kunder, säger Anders Espe Kristensen, vd för Hilti.

Att bibehålla medarbetarnas motivation och engagemang även i utmanande tider är affärskritiskt där det långsiktiga och metodiska arbetet för individuell utveckling och ledarskap i samklang med en resultatinriktad företagskultur blir avgörande faktorer för fortsatt framgång.

– Speciellt under rådande och utmanande omständigheter är det extra viktigt att vi har samtliga medarbetare med på resan och vår starka team-känsla känns just nu ännu starkare än vanligt men såklart i ett mera ”virtuellt format” än vanlig. Samtidigt är vi mycket ödmjuka över förstaplaceringen – vi har fortfarande mycket vi behöver jobba med och göra ännu bättre som arbetsplats, avslutar Anders Espe Kristensen.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.