Unga oroliga för att bli arbetslösa

Arbetsmarknad En ny undersökning från Pwc visar att oron för arbetslöshet nu är stor bland yngre personer i Sverige. Åtta av tio svenskar är också oroliga för att drabbas av översvämningar och andra naturkatastrofer.

Unga oroliga för att bli arbetslösa
Jörgen Haglund

Undersökningen visar att 41 procent av unga mellan 18–29 år är oroliga för att bli arbetslösa under det närmaste året. När det gäller inkomstnivåer, är de med en månadslön under 25 000 kronor allra mest bekymrade. 

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Hushållens ekonomi har fått sig en törn under det senaste året och utrymmet i plånboken krymper.  Så många som 83 procent oroas av den svaga kronkursens inverkan på svensk ekonomi, och många befarar att deras pengar inte ska räcka till eller att de ska bli arbetslösa, säger Jörgen Haglund, vice vd PwC Sverige.

Utöver den egna ekonomins utveckling, befarar även 79 procent att naturkatastrofer som skogsbränder, översvämningar och torka ska drabba Sverige.

86 procent befarar att matpriserna ska fortsätta att stiga, och utifrån kön är det fler kvinnor än män som är bekymrade (89 procent). Att vara oroad för höjda boräntor är vanligast i åldersgruppen 30–49 år (75 procent).

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.