7 viktiga trender som påverkar tillväxtstrategier

Analytiker Deloitte har identifierat sju trender som ledare måste förstå och ta med i sin strategi för företagets fortsatta tillväxt.

7 viktiga trender som påverkar tillväxtstrategier

Vd:ar i alla branscher är medvetna om att den snabba utvecklingen kan kräva en djupgående förändring av hur man tillfredsställer befintliga kunder, hittar nya, hanterar kostnader samt rekryterar och behåller de bästa talangerna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Läs mer: 4 framtidstrender som påverkar jobben

7 viktiga trender som Deloitte tycker att företagsledare bör ha att ha koll på

1. Tekniken har exploderat från manicker till internet of things, IOT, vilket gör det möjligt att arbeta på ett helt nytt sätt. Detta medför att alla medarbetare och deras ledare måste vara ”tech fluent” och kunna tekniken flytande

2. Data har blivit en tsunami som kan främja tillväxt i organisationer. Tillgången till kraften i big data och analyser för att kunna förstå kunderna gör att man kan fortsätta att vara konkurrenskraftig.

3. En expanderande ”cyber-fysisk värld” håller på att växa fram vilken ger förnyat fokus på effektivitet och automatisering av manuella arbetsmoment för att kunna ha koll på kostnader och hålla jämna steg med konkurrenterna.

4. Automation skapar nya jobb där det behövs viktiga mänskliga färdigheter och ett fokus på värdeskapande på en högre nivå.

5. Teknologin har förändrad begreppet karriär som nu spänner över ett arbetsliv på 60-70 år med kontinuerligt lärande och karriärväxlingar.

6. Det har skett en explosion när det gäller kontingentarbete via talangpooler som förbättrar produktiviteten och snabbheten.

7. Mångfald och generationsväxling ger en mer öppen dialog, Empowerment till medarbetarna vilket också medför nödvändiga förändringar av organisationen.

Läs mer: 7 trender inom svenska familjeföretag

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.