3 tips för distansledarskap i sommar

Distansledarskap Fyra av tio svenskar arbetar helt eller delvis på distans, och under sommaren flyttar många kontoret till uteplatsen eller sommarstugan. Att vara ledare på distans innebär vissa utmaningar, men med rätt strategier kan det bli framgångsrikt. Daniel Eisenberg, Head of Expansion Norden för Deel, ger sina tre bästa tips på hur du lyckas.

3 tips för distansledarskap i sommar
Även från sommarkontoret kan du leda din verksamhet. Foto: Stock Adobe
  1. Gör kommunikationen enkel. Använd bra digitala verktyg för just ert företag för att göra kommunikationen enkel. Se till att statisk information finns tillgänglig på ett smidigt sätt för medarbetarna. 
  2. Hitta medveten digital närvaro. Se till att alla är närvarande, engagerade och delaktiga. Att alla har kamera på under digitala möten är ett exempel på hur man på ett enkelt sätt skapar mer personliga möten med varandra. 
  3. Skapa er unika digitala företagskultur. Det finns flera olika verktyg och sätt för att arbeta digitalt. Gör en analys av vilken företagskultur som passar just er och anpassa verktyg och arbetssätt efter det ni är och vill vara.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.