Steam Hotels nya vd: ”Våra framgångar har en enkel förklaring”

På nytt jobb Nya vd:n Sonny Petersson har lång erfarenhet från resorter i USA. Nu hugger han tag i ett ambitiöst mål för Steam Hotel.

Steam Hotels nya vd: ”Våra framgångar har en enkel förklaring”
Sonny Petersson. Foto: Steam Hotel

Sonny Petersson är ny vd på Steam Hotel i Västerås. Han började på Steam Hotel 2019, två år efter att verksamheten startade, och har imponerat på ägarna genom att utveckla kundupplevelsen, mat och dryck samt kulturen på företaget.

Han har flera års erfarenhet från ledande positoner på amerikanska resorter som The Lodge i Torrey Pines, Pebble Beach och Portola Hotel & Spa i Monterey Bay. Det senaste året har han haft ansvaret som verksamhetschef på Steam Hotel.

– Hans påverkan under de senaste åren har varit avgörande för Steams enastående resultat. Med sitt oerhörda engagemang för denna plats, i kombination med hans internationella erfarenheter, är Sonny den självklara kandidaten att styra skeppet framåt, säger Jonas Stenberg, vd på moderbolaget ESS Group.

Sonny Petersson är stolt över uppdraget och berättar att det finns ett tydligt fokus i medarbetarnas och verksamhetens målsättning:

– De framgångar vi har uppnått hittills har en enkel förklaring – våra fantastiska medarbetare och vår gemensamma strävan att alltid möta varje gäst varje dag, och att göra det med omsorg om varje detalj, säger han i en presskommentar.

Framåt kommer han att satsa på att öka antalet besökare från 350 000 till 400 000 under 2024.

– Det är ambitiöst, men jag tror att vår gemensamma kapacitet att skapa upplevelser är det som fortsätter att attrahera och imponera på våra gäster, säger Sonny Petersson.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.