Nya vd:n på Trainor: ”Transparens och tillit är centralt”

På nytt jobb Hon har lång erfarenhet av EdTech och vill bygga en stark och öppen arbetsplatskultur på sitt nya jobb. Möt Sara Zetterberg, som går från eget bolag till norsk-svensk uppdragsgivare.

Nya vd:n på Trainor: ”Transparens och tillit är centralt”
Foto: Trainor

Sara Zetterberg har utsetts till ledare för Trainor Sverige och Distansia. Hon har en stark ställning inom EdTech-branschen, där hon har varit med och grundat och lett företaget Haldor. Haldor utvecklar pedagogiska tjänster som är integrerade i Microsoft Teams och gör att skolor kan nyttja Teams bättre i sin undervisning. Nu går hon vidare till ett annat EdTech-bolag – Trainor har över 30 års erfarenhet av utbildning inom elsäkerhet och explosionsrisker.

Grattis till nya jobbet. Vad fick dig att ta klivet från vd-posten i ditt eget bolag till att leda Trainor Sverige?

– Tack så mycket! Efter sju fantastiska år på Haldor, en resa som tog oss från startup till en etablerad aktör på EdTech-marknaden, kände jag att det var dags för en ny utmaning. Övergången till Trainor kändes naturlig då jag har en bakgrund inom både industri och EdTech. Att skifta fokus till elsäkerhet och arbetsmiljö känns helt rätt för mig.

Vad har du med dig i form av erfarenheter som du tror att du kommer att ha nytta av i ditt nya uppdrag?

– I mitt ledarskap har transparens och tillit alltid varit centrala inslag. Jag tror starkt på dessa faktorer för att kunna dra nytta av varje medarbetares kompetens och engagemang. Att bygga en stark och öppen arbetskultur är något som jag kommer att fortsätta prioritera hos Trainor Sverige.

Vad kommer du framför allt att ha ditt fokus på när du tillträder?

– Framåt kommer mitt fokus att ligga på att öka intresset för våra fantastiska tjänster. Särskilt vår e-learning som våra norska kollegor har arbetat fram under en längre tid och som placerar oss i framkant på marknaden. I Norge är Trainor branschledande och det självklara valet för elsäkerhetsutbildningar, vårt mål är att även bli det i Sverige. 

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.