Han är vd:n som ska ta Stockholmsmässan genom försäljningen

På nytt jobb Staffan Ingvarsson tar tjänstledigt från sitt ordinarie vd-jobb på SBR för att leda en Stockholmsmässa till salu.

Han är vd:n som ska ta Stockholmsmässan genom försäljningen
Staffan Ingvarsson tar tjänstledigt från sitt ordinarie vd-jobb på SBR för att leda en Stockholmsmässa till salu.

Stockholm Stadshus AB har beslutat att sälja Stockholmsmässan AB, ett dotterbolag till Mässfastigheter AB, för att möjliggöra utvecklingen av området vid Älvsjö station med nya bostäder, arbetsplatser och idrottsytor.

Stockholmsmässan är ett så kallat genomförandebolag, och nytillträdde Staffan Ingvarsson har i uppdrag att leda verksamheten genom försäljningen.

– Nu går vi in i aktiv fas i försäljningsprocessen av mässkoncepten. En fråga tätt kopplad till att vi vill utveckla området med bostäder, arbetsplatser och idrottskluster. Med sin gedigna erfarenhet av näringslivsfrågor är Staffan Ingvarsson en utmärkt person att leda bolaget i en för Stockholm så viktig förändringsresa, säger Karin Wanngård (S) styrelseordförande Stockholmsmässan, i ett pressmeddelande.

Staffan Ingvarsson är i dag vd för Stockholm business region, SBR, och kommer att vara tjänstledig därifrån. Under tiden ersätta han av av SBR:s vice vd Caroline Strand.

– Jag ser fram emot att leda bolaget i en transformering som ska ge goda förutsättningar inte bara för en ny ägare utan också för en fortsatt utveckling av mäss- och mötesbranschen i stockholmsregionen, kommenterar Staffan Ingvarsson.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.