Björn Nordin ny vd på Svensk Form

På nytt jobb Svensk Forms styrelse har valt Björn Nordin till vd. Han kommer närmast från branschorganisationen Svenskt Trä som chef för arkitektur och designfrågor.

Björn Nordin ny vd på Svensk Form
Björn Nordin. Foto: Svensk Form

Björn Nordin blir ny vd på föreningen Svensk Form. Han har lång erfarenhet av att jobba med hållbarhetsfrågor och har en bakgrund som möbelsnickare, nätverkstekniker och produktionsledare.

– Som ny vd på Svensk Form har jag förhoppningar om att bidra till en kultur som är innovativ, inkluderande och hållbar. Jag strävar efter att skapa plattformar och nätverk för att samla och sprida kunskap och inspiration. Dessutom vill jag öka dialogen om designens betydelse för att bidra till ett hållbart, jämlikt och mindre segregerat samhälle, säger Björn Nordin i ett pressmeddelande.

Mats Widbom, nuvarande vd för Svensk Form, har tidigare samarbetat med Björn Nordin i flera projekt och lämnar över med varm hand.

– Björns fokus på hållbarhet och hur han kommunicerar kring cirkularitet knyter an perfekt till föreningens vision och varumärkesplattform, säger han.

Björn Nordin tillträder som vd 15 januari.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.