Susanne Bergh ny vd på HSB Riksförbund

På nytt jobb Susanne Bergh som närmast kommer från Länsförsäkringar har valts till vd av styrelsen för HSB Riksförbund. Hon efterträder Pernilla Bonde som gått vidare till rollen som generalsekreterare för Svenska skidförbundet.

Susanne Bergh ny vd på HSB Riksförbund
Susanne Bergh. Foto: Pressbild

Med 30 års chefserfarenheter, bland annat som digital utvecklingschef på Länsförsäkringar Bank och senast kund- och kanalstödschef på Länsförsäkringar har Susanne Bergh attraktiva kompetenser enligt styrelsen.

– Med Susanne Bergh som ny vd får vi en person med omfattande erfarenhet från federation, ledarskap och finansiella frågor. Det är värdefulla kunskaper som kommer att vara viktiga för att leda HSB Riksförbund och våra nationella bolag framöver, säger Johan Nyhus, förbundsordförande HSB i ett pressmeddelande.

HSB är en medlemsägd kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. Organisationen har drygt 670 000 medlemmar och 24 regionala föreningar i landet.

–  Jag vill bidra till att de regionala HSB-föreningarna får så bra förutsättningar som möjligt för att deras medlemmar ska känna sig trygga och smarta i sitt val av boende, säger Susanne Bergh om sitt nya uppdrag.

Hon tillträder vd-tjänsten första april och kommer även ha rollen som ordförande för HSB:s nationella IT-bolag HSB Affärsstöd, bostadsutvecklingsbolaget HSB Projekt Partner och det finansiella bolaget HSB Finansstöd.

Susanne Bergh efterträder Pernilla Bonde som efter 14 år som vd har gått vidare till Svenska skidförbundet där hon nu är generalsekreterare.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.