Johan Augustsson blir vd på Mestergruppen

På nytt jobb Mestergruppen Sverige har valt Johan Augustsson till ny vd. Han kommer närmast från vd-rollen på Lidl och efterträder Mia Malmros som går till en annan ledarroll.

Johan Augustsson blir vd på Mestergruppen
Johan Augustsson. Foto: Mestergruppen

Johan Augustsson är styrelseledamot i Runsvengruppen, Havredals Biodevelop och tidigare även Svensk Dagligvaruhandel. Han har 20 år inom Lidl bakom sig där han innehaft olika roller, bland annat som ansvarig för försäljning, fastigheter, drift och logistik.

På Lidl blir hans uppdrag att hitta lösningar för att stärka bolagets marknadsposition och medlemserbjudandet inom digitalisering, tillväxt och hållbarhet. Han kommer ansvara för en sammanslutning av fria företagare som innefattar kedjorna XL-Bygg, Bolist och Happy Homes. 

– Det ska bli spännande att komma till en ny del inom detaljhandeln. Jag ser fram emot att lära känna alla människor och organisationen, säger Johan Augustsson i ett pressmeddelande.

Enligt styrelseordföranden Mikkel Sandvik finns ett starkt förtroende för att Johan Augustsson kommer att bidra till en förstärkning av Mestergruppens olika koncept i Sverige.

– Vi är stolta och glada över att få in Johan som vd för bolaget. Johan har levererat imponerande resultat för ett av Europas ledande handelskoncept.

Johan Augustsson tillträder 15 april.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.