Biljana Pehrsson blir vd på Jernhusen

På nytt jobb Fastighetsbolaget Jernhusen har rekryterat Biljana Perhsson till vd-posten. Hon kommer närmast från Nordr.

Biljana Pehrsson blir vd på Jernhusen
Biljana Pehrsson. Foto: Jernhusen

Biljana Pehrsson har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen och blev vd på fastighetsförvaltaren Nordr Sverige under 2022. Bakom sig har hon uppdrag som styrelseledamot i Einar Mattsson, East Capital Baltic Property Fund och Vasallen. Hon har även aktiva styrelseuppdrag i Swedbank och Kungliga Dramatiska Teatern.

I Biljana Perhsson ser Jernhusens styrelse en stark, driven och välrenommerad ledare.

– Det gör att hon är väl rustad att axla ansvaret för Jernhusens utveckling där vi fortsätter skapa lönsam och hållbar tillväxt i syfte att bidra till ett ökat resande och godstransporter på järnväg, säger Anette Asklin, styrelseordförande Jernhusen i en presskommentar.

Jernhusen ägs av staten och förvaltar och utvecklar beståndet av fastigheter i närheten av landets järnvägar. Bolaget har knappt 200 anställda och i beståndet finns 36 järnvägsstationer.

– Jag känner mig stolt och hedrad över att ha fått styrelsens förtroende. Det är ett bolag med ett historiskt arv, höga ambitioner och stark drivkraft för den framtida utvecklingen av stationsområden och andra järnvägsnära fastigheter, säger Biljana Pehrsson.

Hon efterträder Kerstin Gillsbro som varit vd för Jernhusen i 13 år.

Biljana Pehrsson tillträder i mitten på augusti.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.