Cecilia Gave blir vd för Stockholms Auktionsverk

På nytt jobb Cecilia Gave har rekryterats till vd-posten på Stockholms Auktionsverk. Hon kommer närmast från Viaplay och ersätter Li Pamp som gått till en mer kundfokuserad roll i företaget.

Cecilia Gave blir vd för Stockholms Auktionsverk
Cecilia Gave. Foto: Martin Petersson

Lagom till Stockholms Auktionsverks 350-årsfirande tillträder Cecilia Gave som vd.

– Stockholms Auktionsverk är en verksamhet som stämmer väl överens med mina personliga intressen. Den binder samman mitt arv och min passion med en intressant affärsmässig utmaning – bättre än så blir det inte, säger Cecilia Gave i ett pressmeddelande.

De senaste sju åren har hon jobbat på Viaplay där hon har haft flera ledarbefattningar, senast som ansvarig för strategisk utveckling och ledning av sportverksamheten på den europeiska marknaden.

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Cecilia ombord, hon är helt rätt person att ta världens äldsta auktionshus vidare på den tillväxtresa som påbörjades 2021, säger Niklas Söderholm, vd för ägarbolaget Auctionet, och som varit tillförordnad vd sedan i höstas.

Stockholms Auktionsverk har i dagsläget tio filialer i tre olika länder och står inför flera utmaningar, bland annat synergier på åtskilda marknader och att fortsätta arbetet med den digitala utvecklingen.

– Genom min karriär har jag fokuserat på att bygga effektiva organisationer där både människa och lönsamhet står i centrum. Nu ser jag fram emot att lära mig en ny bransch – där jag tror att nya infallsvinklar kan vara gynnsamt. Utöver det att jag själv har ett stort personligt intresse och är en aktiv auktionskund, så klart, säger hon.

Cecilia Gave tillträder som vd 4 mars.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.