Gustaf Unger ny vd på Avanza

På nytt jobb Investeringsplattformen Avanza har valt Gustaf Unger till vd-posten. Han kommer närmast från fintech-plattformen Intelligent Debt Financing som han varit med och grundat.

Gustaf Unger ny vd på Avanza
Foto: Avanza

Gustaf Unger har tidigare jobbat i flertalet roller på Nordea och SEB, är medgrundare till Intelligent Debt Financing och har suttit i styrelsen för Nordnet Bank.

Med djup och bred erfarenhet från banksektorn kan Gustaf Unger lyfta Avanza till nästa nivå, resonerar styrelserna i Avanza Bank Holding AB och Avanza Bank AB.

– Jag har följt Gustaf under många år. Han besitter en gedigen bankerfarenhet och kompetens inom sparande och investeringar, och då även pension som är ett av många tillväxtområden för Avanza. Att Gustaf därtill har ett stort teknikintresse, som han använt för teknik- och produktutveckling under utmärkande delar av sin karriär, ser jag som ett stort plus, säger Sven Hagströmer, styrelseordförande Avanza i en presskommentar.

Själv ser Gustaf Unger mycket fram emot sitt nya uppdrag på Avanza som han kallar för en pionjär inom sparande. Avanza har drygt 1,9 miljoner kunder.

– Jag ser mycket fram emot att bidra till en vidare stark utveckling där Avanza fortsätter forma framtiden inom denna sektor, alltid med kundernas bästa för ögonen, säger han.

Gustaf Unger tillträder så snart ledningsprövningen hos Finansinspektionen är klar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.