Tomas Haglund ny vd på CTC

På nytt jobb CTC som tillverkar värmeprodukter har välkomnat Tomas Haglund på vd-posten. Han kommer närmast från Cetetherm, som ingår i samma koncern.

Tomas Haglund ny vd på CTC
Foto: CTC

CTC AB tillverkar framförallt berg- och luft/vattenvärmepumpar. Bolaget som grundades 1923 har som vision att förstärka sin position som premiummärke i Sverige men även att växa kraftigt internationellt.

– Under min första tid som vd kommer jag att fokusera på att lära känna företaget och fatta nödvändiga beslut för fortsatt lönsam tillväxt, säger Tomas Haglund i en presskommentar.

Han har tidigare varit vd på Cetetherm som ingår i Nibe-koncernen som även äger CTC. En utmaning han ser är att öka tillväxten på en trög marknad.

– CTC:s utmaning är att balansera den nuvarande trögheten i marknaden, samtidigt som vi har ett tydligt fokus på vår långsiktiga målsättning, vilket är att utveckla våra affärer, såväl i Sverige som internationellt. Detta arbete kommer att kräva fortsatta investeringar i nya produkter och teknik samt stödja fortsatt utveckling genom kompetensförstärkning, säger Tomas Haglund.

Han tar över efter Helene Richmond som gått i pension samtidigt som hon fortsätter med interna styrelseuppdrag inom Nibekoncernen.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.