JIBS får ny vd

På nytt jobb Innovationsforskaren Martin Wallin blir vd och akademisk ledare för Jönköping International Business School. Han kommer närmast från Chalmers Tekniska högskola.

JIBS får ny vd
Martin Wallin. Foto: Kristianne Marøy

Jönköping International Business Schools (JIBS) styrelse har gett Martin Wallin vd-uppdraget. Han är i dag biträdande professor i innovationsledning på Chalmers tekniska högskola och föreståndare för stiftelsen IMIT som organiserar forskningssamarbeten mellan akademi och näringsliv med fokus på innovation, entreprenörskap och förnyelse.

– Jag är innovationsforskare själv och JIBS är ju en speciell högskola eftersom man har ett unikt fokus på just innovation och entreprenörskap. Och så är det en internationell högskola där nästan halva fakulteten är ickesvenska och en stor del av studenterna kommer från andra länder. Det är en internationell miljö som är unik i Sverige, det tycker jag är väldigt spännande, säger Martin Wallin till Vd-tidningen.

Han är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi och har disputerat i Technology Management. På Chalmers har han haft flera lednings- och förtroendeuppdrag. Han är även knuten till ETH Zürich, Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet.

– Martin Wallin har genom sina många tidigare uppdrag och roller inom utbildning, forskning och ledarskap samlat på sig en gedigen kunskap och erfarenhet, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University, som välkomnar honom varmt.

Vad blir din största utmaning?

– Den första är i alla fall som vanligt när man stiger på ett nytt uppdrag att lära sig verksamheten, jag känner redan till mycket av styrkorna men framförallt handlar det om att lära känna verksamheten väl, säger Martin Wallin.

Han har till augusti på sig då han tillträder och ersätter Johan Klaesson, professor i nationalekonomi på JIBS, som är tillförordnad vd fram till dess. Tidigare vd:n Jerker Moodysson lämnade sitt uppdrag i slutet av sommaren förra året.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.