Märit Sareyko blir ny vd för Epical

På nytt jobb Märit Sareyko har utsetts till ny vd för datakonsultföretaget Epical och efterträder Mikko Valorinta från och med den första april.

Märit Sareyko blir ny vd för Epical
Foto: Nadja Endler

Det nordiska datakonsultföretaget Epical, som specialiserar sig på dataanalys, cybersäkerhet, samt applikations- och integrationstjänster, är ett dotterbolag till Enfo Oy och sysselsätter 400 anställda i Finland och Sverige. Företagets nya ledarskap syftar till att stärka samarbetet mellan länder och förbättra lönsamheten i en tid av organisatoriska förändringar.

Märit Sareyko har en bakgrund som vd för Valtech Nordics och CIO på Stora Enso, och förväntas bidra med sin omfattande erfarenhet inom förändringsledning och kännedom om den nordiska IT-marknaden.

Styrelseordförande för Epical, Anssi Lehikoinen, uttrycker starkt förtroende för Sareykos förmåga att leda företaget genom en transformationsfas, med hennes breda erfarenhet från nordiska marknader och förmåga att driva förändring och samarbete. Sareyko betonar vikten av att utnyttja sin erfarenhet för att främja produktiv tillväxt och utveckling.

– Epical har för närvarande den högsta kundnöjdheten jag har sett under min karriär. Det innebär att vi verkligen har exceptionella och kunniga konsulter med starka och långvariga relationer till våra kunder. Det i sig utgör en gedigen grund för produktiv tillväxt och snabb utveckling, säger Märit Sareyko.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.