Logistikveteran blir ny vd för Tempcon Norrland

På nytt jobb Fredrik Persson, med lång vd-erfarenhet från olika logistikföretag, har utsetts till ny vd för Tempcon Norrland.

Logistikveteran blir ny vd för Tempcon Norrland
Foto: Tempcon

Fredrik Persson har en lång bakgrund inom logistikbranschen och var tidigare vd för BDX Företagen och Sundfrakt-koncernen. Han har dessutom varit senior rådgivare för Tempcon Norrland, och är därmed väl insatt i företagets verksamhet.

– Han har en djup förståelse för vår verksamhet och våra kunder. Jag är övertygad om att Fredrik är rätt person att leda Tempcon Norrland in i framtiden, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon Group, i ett pressmeddelande.

Tempcon är specialiserade på tempererade transporter som livsmedel och läkemedel. Som vd förväntas Persson fortsätta utveckla företagets speditionsverksamhet och hållbara logistiklösningar. Vid sin sida kommer han att ha tidigare vd:n Christofer Mattsson, som nu går in i en roll som vice vd.

– Mitt fokus kommer att ligga på att förvalta och vidareutveckla våra affärer, med fortsatt satsning på speditionsverksamheten och hållbara logistiklösningar, kommenterar Fredrik Persson sitt nya uppdrag.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.