Per Sjöbom ny vd på Energi Engagemang

Karriär Solenergibolaget Energi Engagemang har valt Per Sjöbom till ny interim vd. Han kommer närmast från Indoor Energy och efterträder Jonas Helander som blir senior EPC-försäljningschef på företaget.

Per Sjöbom ny vd på Energi Engagemang
Per Sjöbom. Foto: Energi Engagemang

Energi Engagemang startades 2012 och jobbar med storskalig solenergi och energilagring. För att utveckla organisationen och tydliggöra bolagets position på marknaden har Per Sjöbom anställts som interim vd.

Han siktar på att bidra till bolagets tillväxt och framgång.

– Jag har haft möjlighet att följa Energi Engagemang både som kund för ett antal takinstallationer men också som leverantör av projektexpertis under byggnation av HSB solpark i Strängnäs. Vi går nu in i en ny fas, en stabiliseringsfas som gäller för hela branschen, jag tror att det kommer att vara tufft, men här är jag övertygad om att vi har en mycket fin potential och framtid om vi gör rätt saker, säger han i en presskommentar.

Hans senaste uppdrag var på Indoor Energy som affärsområdeschef och dessförinnan har han bland annat jobbat på Rejlers Energiprojekt och Eneas Energy. Han har lång erfarenhet av att jobba med projekt i energibranschen och är utbildad energiingenjör och ekonom.

Tidigare vd:n Jonas Helander blir senior EPC-försäljningschef för bolagets solparksprojekt.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.