Marika Philipson ny vd på Blomsterfonden

På nytt jojbb Marika Philipson blir Blomsterfondens nya vd. Hon kommer närmast från Särnmarkskoncernen och efterträder Ulf Thörnevik.

Marika Philipson ny vd på Blomsterfonden
Marika Philipson. Foto: Blomsterfonden

Som vd för Blomsterfonden blir det Marika Philipsons uppdrag att fokusera på att erbjuda äldre trygga hem, samt utforska möjligheter att stärka föreningens marknadsposition.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat rekrytera en så kompetent och erfaren vd. Marika har ett genuint socialt engagemang, säger Blomsterfondens ordförande Johanna Cervall i ett pressmeddelande.

Marika Philipson är i dag vd på Särnmarkskoncernen som jobbar med personlig assistans. Hon har även flera styrelseuppdrag och har varit vd för företag inom IT-, konsult- och webbranschen.

– Att få förtroendet att styra en organisation med sådan viktig samhällsfunktion är både inspirerande och motiverande, säger Marika Philipson.

Hon tillträder 1 september och tar över efter Ulf Thörnevik som lämnar Blomsterfonden efter 18 år.

– När jag började arbeta för Blomsterfonden så hade jag nog inte tänkt mig att stanna i nästan 18 år, men det är jag mycket glad för i dag. I höst fyller jag 65 och nu vill jag gärna engagera mig i nya projekt. Det mesta är nöjen och privata drömmar men det finns fortfarande tid och plats för mitt stora samhällsengagemang, säger Ulf Thörnevik i en presskommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.