Därför går Grant Thorntons vd till Svenska Spel

På nytt jobb Anna Johnson är i dag vd och partner på Grant Thornton, där hon har haft olika uppdrag sedan 1998. Men nu väljer hon att ta med sina erfarenheter och byta till en ny bransch – Svenska Spel.

Därför går Grant Thorntons vd till Svenska Spel
Foto: Grant Thornton

Grattis till nya jobbet! Vad fick dig att gå till Svenska spel?

– Jag trivs väldigt bra på Grant Thornton, men jag har alltid uppmanat medarbetare och studenter att ta nya utmaningar och möjligheter när de kommer. Och för mig var det här en utmaning jag inte kunde tacka nej till. Svenska Spels fokus på ansvarsfullt spelande och bidrag till idrotten/ungdomsidrotten motiverar mig extra. Men även att det är en stor och viktig arbetsgivare för Gotland är en annan del som påverkade mitt beslut.

Du har bedrivit en framgångsrik tillväxtresa på Grant Thornton. Vad har varit den största utmaningen?

– Jag är enormt tacksam över min tid som vd på Grant Thornton. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare har vi tagit stora kliv framåt, inte minst tillväxten som förra året var den högsta på 15 år. Detta trots en osäker omvärld med stora utmaningar.

Vad tar du med sig för erfarenheter som du tror att du kommer att ha särskild nytta av på Svenska spel?

– Jag tar med mig mycket – drivkraften av att ha en gemensam vision som skapar energi och engagemang och styrkan av en tydlig och förankrad strategi för att tillsammans lyckas med gemensamma mål. Och vikten av att följa omvärldstrender och utvecklingen på marknaden och i branschen som påverkar bolaget.

Vad kommer att bli ditt huvudfokus i ditt nya uppdrag?

– Det ska bli både spännande och roligt att komma in i en helt ny bransch och jag ser fram emot att lära känna bolaget och att börja jobba tillsammans med mina nya kollegor.

I samband med att Svenska Spels nuvarande vd Patrik Hofbauer tillträder som som vd och koncernchef för Telia Company den 1 februari blir styrelseordförande Erik Strand vd till dess att Anna Johnson tillträder senast i juni 2024.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.