Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Machokulturen ett hinder för tillväxt

Machokultur Trots att medvetenheten om jämställdhet ökat dramatiskt bland chefer är en machokultur fortfarande ett stort problem inom många branscher.

Machokulturen ett hinder för tillväxt
En machokultur är ett hinder för tillväxt.

Machokultur är den kultur som uppstår på mycket mansdominerade arbetsplatser där maskulinitetsnormer sedan lång tid förts vidare till nya generationer av medarbetare och chefer.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

En av de branscher som ofta förknippas med machokulturen är byggbranschen. Att detta fortfarande är ett problem visar en ny rapport från Byggcheferna som baseras på en Novus-undersökning bland 1 770 chefer inom samhällsbyggnad.

– Stora framsteg har gjorts på bred front för ökad mångfald och jämställdhet men kvinnorna uppfattar arbetsklimatet betydligt sämre än männen, berättar Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna som är en branschförening inom Ledarna. Till vardags är hon regionchef för Swecos installationskonsulter i Stockholm.

Överordnad strategin

Hon konstaterar att företagskulturen nästan alltid är överordnad strategin.

– Om inte kulturen stödjer riktningen i strategin kommer man inte någonvart. I byggbranschen, liksom i flera andra branscher, finns det tyvärr en del osynliga regler som är direkt skadliga. I vår bransch handlar det till exempel om att man ska vara stark, inte be om hjälp, retas och tåla att bli retad. Man ska också våga ta risker, vilket direkt kan kopplas till att vi har alltför många olyckor inom byggbranschen.

Kajsa Hessel menar att machokulturen är det främsta hindret för en bättre könsbalans och mångfald.
Kajsa Hessel menar att machokulturen är det främsta hindret för en bättre könsbalans och mångfald. Kajsa Hessel menar att machokulturen är det främsta hindret för en bättre könsbalans och mångfald.

2015 startade Byggcheferna, tillsammans med Byggnadsarbetarförbundet, projektet ”Stoppa machokulturen”.

– Vi fick då en hel del kritik från arbetsgivare som tyckte att vi stod för en svartmålning men efter #Metoo 2017” har den kritiken tystnat.

Hon konstaterar att projektet gav resultat när det gäller attityder och att medvetenheten kring dessa frågor är högre.

Härskarteknik

Trots att det går åt rätt håll vittnar både kvinnor och män om sexuella trakasserier, härskartekniker och en hård byggjargong i den färska Novus-undersökningen.

Bland cheferna uppfattar kvinnorna arbetsklimatet som betydligt sämre än männen:

• 74 % av kvinnorna anser att härskartekniker förekommer. Bland männen är siffran 55 %.

• 35 % av kvinnorna svarar att mobbning förekommer. Att jämföra med 20 % bland männen.

• Nästan dubbelt så många kvinnor som män anser att utfrysning förekommer.

• Nära var femte kvinnlig chef i branschen anser att det förekommit sexuella trakasserier på deras arbetsplats de senaste 12 månaderna. Åtta procent av de manliga cheferna anser att sexuella trakasserier förekommit.

• Bland cheferna har dubbelt så många kvinnor som män utsatts för härskartekniker. Det gäller även chefer yngre än 39 år av båda könen.

Att kvinnor och män svarar så olika menar Kajsa Hessel visar på att man behöver fortsätta arbeta bort machokultur på arbetsplatserna.

– Den är det främsta hindret för en bättre könsbalans och mångfald. Här ligger nyckeln till flera av branschens affärsstrategiska utmaningar: färre dödsolyckor, kompetensförsörjning, högre produktivitet och färre mutbrott, säger hon.

Kajsa Hessel ser en risk att man i en lågkonjunktur tappar stora delar av de framsteg som företagen kämpat hårt med att uppnå under många år, till förmån för de akuta frågor som krisen kräver.

– Det får inte ske. En schysst företagskultur är en konkurrensfördel som gör det möjligt att behålla topptalanger och tjäna mer pengar, avslutar Kajsa Hessel.

Fakta

5 tips för att minska machokulturen

  1. Ändra beteenden så alla kan trivas. Inse att det är beteenden som måste förändras. En sned könsbalans kan inte brytas med hjälp av rekrytering. Det måste börja med ett inkluderande arbetsklimat.
  2. Se till att en sned könsbalans aldrig är en ursäkt för att slippa skapa jämställda villkor. Exempelvis måste skillnader mellan män och kvinnors uttag av föräldraledighet arbetas bort.
  3. Bredda bilden av vem som lämpar sig som chef genom att tillsätta chefer baserat på kunnande och engagemang. Bortse från kön, etnicitet med mera.
  4. Skilj inte på fysisk och psykosocial arbetsmiljö – de hänger ihop och är lika viktiga.
  5. Inrätta en visselblåsarfunktion så att alla medarbetare och chefer tryggt och anonymt kan rapportera misstankar och oegentligheter.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.