Konsten att hitta dold potential

Förändringsledning Mattias Axelson, doktor i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm har skrivit boken ”Dold potential”, som vänder sig till förnyare som vågar tänka utanför boxen.

Konsten att hitta dold potential
Foto: Adobe Stock

”Den som argumenterar emot förändring måste kunna påvisa att omvärlden inte förändras… Vilket ju historiskt inte visat sig vara fallet. Så förändring kommer förr eller senare. …Den som inser behovet av förnyelse i god tid har ett försprång, som ibland är ointagligt.”, skriver Mattias Axelson

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Dold potential finns i alla organisationer, det gäller bara att hitta den, och våga förverkliga den. När kärnverksamheten slukar alla resurser är utmaningen att faktiskt gå från idé till affär. Våga och lära sig ta steget utanför boxen och skapa nya innovationer.

I många organisationer finns det ett behov av att veta hur förutsättningar för affärsinnovationer skapas. Att förstå vad som är vanliga hinder och hur de kan hanteras. Den här boken är skriven för att ge insikter och konkreta tips för att lyckas:

• VARFÖR – om nödvändigheten att lyfta blicken utanför boxen som omger dagens företag.

• VAD – om möjligheten att hitta dold potential för nya affärer.

• HUR – om förverkligandet av nya affärer med rätt organisation.

Boken vänder sig till personer som vill arbeta för förnyelse, i både offentliga och privata organisationer.

– Jag har skrivit boken för att fler ska våga och kunna skapa nya affärer som förnyar, utanför dagens kärna. Min förhoppning är att den ska vara till nytta oavsett vilken roll man har – det är en bok för förnyare, säger Mattias Axelson.

Han arbetar för att utveckla organisationers innovationsförmåga genom forskning, utbildning och rådgivning. Det genomgående temat för hans arbete är vägledning av företags och myndigheters förnyelseresor. Vid Handelshögskolans Executive Education utbildar han chefer och ledare. Mattias Axelson föreläser i många sammanhang om scenarioplanering, strategiutveckling och innovation. Han har tidigare givit ut boken Växla upp innovationskraften.

Dold Potential ges ut av Sanoma Utbildning

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.