Hur blir arbetslivet efter coronakrisen?

Framidens arbetsliv Organisationsutvecklarna Rafael Pimienta och Mårten Sallander har skrivit boken Tillplattad - om arbetslivet efter Corona som de släppt fri för läsning på nätet. Skälet till initiativet är att de likt många småföretagare har förlorat alla sina uppdrag och inkomster för en lång tid framöver, mattan har ryckts undan under deras fötter.

Hur blir arbetslivet efter coronakrisen?
Rafael Pimenta och Mårten Sallander.

Rafael Pimienta och Mårten Sallander konstaterar att det inte går att lösa morgondagens problem med gårdagens sanningar.

”Vi har valt att den här krisen ska lära oss något nytt och annorlunda vi kan använda oss av för att bidra till det vi tror kommer att bli arbetslivet efter Corona. De som tror att det kommer bli som vanligt efter att smittan lugnat ner sig, får nog tänka om. Det är nu vi har chansen att se över det som behövts setts över för länge sedan”, skriver de.

De betonar att det nu behövs ett ledarskap på riktigt att man plockar bort chefer som inte förmår att leda.

” Att vi slutar tro på att ledarskap är något man lär sig på endagarskurser, att vi börjar fatta att chefers administrativa uppgifter eller börda inte är ledarskap och att ledarskap inte är något man ägnar sig åt om man får tid över”, skriver Rafael Pimienta och Mårten Sallander.

Boken kan fritt laddas ner från www.arbetsliveteftercorona.se

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.