Hemmajobb avgörande för många svenskar

HR & ARBETSMILJÖ En tredjedel av svenskarna väljer bort jobb om det inte finns möjlighet att jobba på distans, och 44 procent överväger att byta jobb för att kunna jobba oftare hemifrån, visar en undersökning av IT-infrastrukturföretaget Globalconnect.

Hemmajobb avgörande för många svenskar
Attraktivt att kunna jobba hemifrån. Foto: Adobe stock

I en enkät som skickats ut i Danmark, Norge och Sverige så är det svenskarna som sticker ut mest. 44 procent av svenskarna har under den senaste tiden funderat på att byta jobb för att kunna jobba mer hemifrån. Många av norrmännen är inne på samma spår (38 procent) medan bara 19 procent av danskarna går i samma tankar.

30 procent av svenskarna uppger att de väljer bort ett jobb om det inte finns möjlighet att jobba hemifrån, enligt undersökningen av IT-infrastrukturföretaget Globalconnect.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes som en webbaserad undersökning med Voxmeters CAWI-system (Computer Assisted Web Interview) bland totalt 1 000 respondenter i Danmark, 1 002 i Sverige och 1 032 i Norge i åldrarna 25–67 år. Datainsamlingen genomfördes under perioden 28 augusti 2023 till 12 september 2023.
Källa: Globalconnect

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.