Expertguide: Målstyrningsskolan

Ladda ner Nu är den femte expertguiden från Vd-tidningen här i fem delar om de vanligaste målstyrningsmodellerna. Guiden bygger på tips från managementkonsulten John Saldin.

Expertguide: Målstyrningsskolan

I den här guiden kommer vi att gå på djupet med vad målstyrningsmodellerna innebär, deras för- och nackdelar, samt vilken typ av verksamhet de olika modellerna passar bäst för. Här ger managementkonsulten John Saldin på Canea sina experttips.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Del 1: Därför ska du använda målstyrning

I del ett svarar vi på: Varför målstyrning? 

Del 2: Lär dig om MBO och orderstyrning

Ladda ner pdf:en genom att klicka på bilden. När du kommit till sidan så sparar du pdf:en.

Orderstyrning (Command and Control) och den nutida varianten Management By Objectives är lika gammal som mänskligheten. En traditionstyngd styrmodell som har justerats och uppdaterats i takt med att tiderna förändras. 

Del 3: BSC ger perspektiv på verksamheten

Jeopardy! Svaret: En 90-talist, som föddes vid Harvard och är med och styr många av de mest kända globala företagsjättarna. Frågan: Vad är målstyrningsmodellen Balanced Scorecard? 

Del 4: Hoshin Kanri – en liten doldis med stor potential

I Målstyrningsskolans del 4 möter vi en modell med låg profil, som förvirrar många med sina japanska glosor men som har tiden för sig. Här förklarar John Saldin Hoshin Kanri.

Del 5: OKR – modellen för dig med höga ambitioner

OKR är en agil modell som tilltalar allt från stora koncerner till små techstartups. Men den kräver en disciplin och ett ledarskap som inte alla organisationer besitter.  Här förklaras OKR –Objectives and Key Results (Mål och Nyckelresultat). 

Det här är den femte guiden från Vd-tidningen där vi samlar matnyttiginformation i ett ämne som ger dig bättre förutsättningar att lyckas som vd. Här finns alla guider.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.