Dags att vägra väggen

HR & Arbetsmiljö Utmattningssyndrom är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Samtidigt ligger det i tiden att man ska jobba mer och gärna längre upp i åldrarna. En ekvation som kräver arbetsgivare som prioriterar mänsklig hållbarhet. Men hur gör man?

Dags att vägra väggen
Det går att förena framgångsrikt företagande och mänsklig hållbarhet. Foto: Adobe Stock

Som arbetsgivare har du ett legalt ansvar för att säkerställa god arbetsmiljö. Det gäller att ha koll på tidiga stressignaler hos medarbetare och veta hur du ska agera när de uppstår. Vägra väggen är en handbok full med verktyg, mallar och metoder för att framgångsrikt skapa en hållbar arbetsmiljö som främjar hälsa, engagemang, motivation och prestation. Faktorer som i sin tur föder lönsamhet.

Fokus ligger på prehab, men boken tar även upp rehabilitering och hållbar återgång i arbete. Bokens innehåll bygger på aktuell forskning, arbetsmiljö-lagstiftning, beteendevetenskap och författaren Maria Ergüls långa och gedigna erfarenhet av HR.

– Det går att förena framgångsrikt företagande och mänsklig hållbarhet. I boken Vägra väggen delar jag med mig av min syn på hur det kan genomföras. Utifrån att både ha varit den som föll för stressen, men också med utgångspunkt i aktuell forskning, beteendevetenskap och min långa erfarenhet som HR-chef, säger Maria Ergül, författare.

Maria Ergül är en prisbelönt HR-chef som grundat och driver Vägra väggen, en av Sveriges största digitala plattformar som arbetar förebyggande mot stress.

För sin kamp mot stressen fick Maria pris som årets vardagshjälte 2019.

Boken ges ut av förlaget Sanoma utbildning.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.