3 tips på fokuserat arbete hemifrån

Arbetsmiljö I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

Elizabeth Grace Saunders konstaterar att hemarbete kan verka vara en dröm ända tills privata skyldigheter kommer i vägen. Dessa distraktioner är lätta att ignorera på ett kontor men hemma kan det vara svårt att dra en skiljelinje mellan privat och professionell tid.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Tre tips från Elizabeth Grace Saunders för att kunna arbeta effektivt hemifrån:

1. Ha fasta arbetstider

Låtsas att du inte arbetar hemifrån. Har du fasta arbetstider när du arbetar hemifrån blir det tydligt när du enbart ska fokusera på ditt arbete och inte på privata saker.

2. Strukturera din dag

Planera och prioritera en eller två saker som du vill få gjort under dagen under dagen och som kräver en timme eller mer av koncentrerad uppmärksamhet, eller uppgifter som kräver mer kreativitet och strategiskt tänkande än vad du kan uppnå i kontorsmiljön. Det kan också hjälpa att hålla sig borta från e-posten under den här perioden. Meddela i så fall kollegorna om att du inte är tillgänglig så att de inte blir förvånade.

3. Sätt gränser mot andra

Var tydlig och förklara för vänner, familj och andra och du arbetar fastän du är hemma. Det innebär att du är lika upptagen som när du befinner dig på kontoret. Arbeta gärna från en plats där du kan stänga dörren om dig. Om en granne kommer på besök hantera det på samma sätt som om en kollega kommer till din kontorsplats på jobbet. Var öppen för ett samtal i några minuter men föreslå inte att ni ska fika.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.