Svenskarnas 10 otryggaste drömjobb

Arbetsmiljö Arbetslivspanelen Manpower Work visar att nästan hälften av alla svenskar uppger att en nackdel med deras drömjobb är att det är svårt att få en trygg anställning.

Svenskarnas 10 otryggaste drömjobb

Det inte bara kreativa yrken som designer, musiker eller författare som uppfattas som otrygga drömjobb, utan även programmerare, administratör och ingenjör.

– Arbetsmarknaden förändras till att bli allt mer flexibel och gig-inriktad, med förändrande kompetenskrav för många jobb. Det ställer nya krav på hur vi tillgodoser människors behov av trygghet, och faktum är att ”giggandet” faktiskt kan vara ett sätt skaffa sig nya kompetenser och på så sätt hålla sig anställningsbar, säger Mikael Jansson, vd för ManpowerGroup Sverige.

Läs mer: 7 sätt att framtidssäkra kompetensen

Nästan hälften av alla svenskar, 46 procent, upplever att den främsta nackdelen med deras drömjobb är att det är svårt att få en trygg anställning.

– Det är särskilt intressant att programmerare och ingenjör upplevs som otrygga, då många arbetsgivare skriker efter teknisk kompetens. Här är det upp till arbetsgivarna att bevisa för nya talanger att de erbjuder trygga, flexibla anställningar med sjyssta villkor, avslutar Mikael Jansson.

Läs mer: 4 framtidstrender som påverkar jobben

De 10 otryggaste drömjobben enligt svenskarna

1. Designer/Formgivare

2. Programmerare

3. Administratör

4. Entreprenör

5. Ingenjör

6. Kommunikatör/Marknadsförare

7. Musiker

8. Författare

9. Maskinoperatör

10. Projektledare

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.