Sex vägar för tillväxt

Affärerna I en artikel i Harvard Business Review visar Gino Chirlo, vice vd för konsultföretaget Maddock Douglas, sex vägar för att få ett företag att växa.

Sex vägar för tillväxt

Gino Chirlo menar att första steget för att få tillväxt är att förstå var den kommer ifrån. Han anser att frågan om tillväxt gjorts alltför komplicerad. Därför har Maddock Douglas koncentrerat det hela till sex olika vägar med exempel från Apple:

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Nya processer. Sälj samma saker med högre marginaler: Minska produktions- och distributionskostnader, automatisera, ta bort ”fett” från logistiken eller produktionen och använd robotar.

– Nya erfarenheter. Sälj mer av samma saker till samma människor: Utöka lagret och dela det med dina kunder. Ett bra exempel på detta är Apple Store.

– Nya funktioner. Sälj förbättrade produkter till samma människor. Lägg till stegvisa förbättringar. Ett exempel är varje ny release av Apples telefoner, till exempel med bättre kameror.

– Nya kunder. Sälj samma saker till nya människor: Lansera produkten på nya marknader med liknande behov som din huvudmarknad, eller till marknader där den tillfredsställer ett nytt behov. För Apple handlade detta om att nå vanliga kunder istället för människor intresserade av design.

– Nya erbjudanden. Utveckla nya produkter som kan säljas: Skapa en ny produkt – inte bara förbättringar av den gamla. Finn nya behov på befintliga marknader eller investera i nya. Tänk på HomePod eller iPod.

– Nya modeller.  Sälj produkter på ett nytt sätt: Tänk nytt när det gäller hur man når marknaden genom att skapa nya intäkter, kanaler och sätt att skapa värde. Det kan vara så enkelt som att ändra till en prenumerationsmodell, eller att genomföra en transformation som Apples skapande av iTunes.

 

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.