Prisad komiker tar pulsen på näringslivet

Inspiration Messiah Hallberg, som utsågs till Årets Komiker 2018, har precis som många andra av sina komikerkollegor sett en stor del av sina uppdrag försvinna i och med Covid-19. Därför ska han nu “konvertera sin framgång på humorscenen till likvida medel”. Detta sker genom en ny talkshow som heter “Jobba på Jobbet”, där Messiah utforskar kontorslivets alla delar.

Prisad komiker tar pulsen på näringslivet
"Vi kommer prata ekonomistyrning, kostnadskalkyler, projektrapporter och allt annat som gör livet värt att leva", säger Messiah Hallberg

– Vi kommer prata ekonomistyrning, kostnadskalkyler, projektrapporter och allt annat som gör livet värt att leva, säger Messiah i en kommentar.

I premiäravsnittet som släpptes den 6 oktober möter Messiah bland andra Johan Brenner, General Partner på Creandum och pitchade han sin revolutionerande startup ”Somenhund”, en ny slags urban elsparkcykel, i ”direktsändning”.

Den första säsongen av Jobba på Jobbet innehåller åtta avsnitt, där Messiah träffar företagsledare, branschexperter och entreprenörer för att lära sig om hur allt egentligen fungerar, eller inte fungerar, på svenska arbetsplatser.

– Det finns mycket i det moderna arbetslivet som är absurt. Som att man ska säga ”utmaning” och inte ”problem”, hur moderna jobbtitlar kan betyda nästan vad som helst. Humor är det bästa sättet att belysa sånt som kan förändras och att LinkedIn och andra digitala kanaler är rätt platser att skoja om det, säger Sebastian Klintberg, Sverigechef för företaget Pleo som står bakom produktionen.

Se hela första avsnittet här: 

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.