Skulle du vilja jobba med dig som vd?

Ledarskap & Styrning Kommunikationsrådgivaren Tommy Lundberg har skrivit boken ”Skulle du vilja jobba med dig som chef”. Det är en praktisk och filosofisk bok för chefer som vill ha inspiration på vägen från chef till ledare.

Skulle du vilja jobba med dig som vd?
Foto: Adobe Stock

I boken konstaterar Tommy Lundberg att det är ganska vanligt att man får jobbet som chef för att man är duktig i ett helt annat jobb. Man har visat framfötterna i det yrke man är utbildad för och har skaffat sig erfarenhet av, och man belönas med en position man varken har utbildning för eller erfarenhet av.

Boken riktar sig till chefer på alla nivåer, men lämpar sig kanske allra bäst för den som är ny i sin chefsroll eller som så smått börjat bli varm i kläderna.

Den fungerar som ett verktyg för individuell utveckling, men kan användas även för gemensam läsning i en chefsgrupp som vill få igång en samlad diskussion kring tankar, idéer, värderingar och synsätt. Med sin enkla ABC-form är den lättillgänglig men lämnar kanske fler tankar hos läsaren än många traditionella ledarskapsböcker.

– Det vimlar av ”instruktionsböcker” kring ledarskap – böcker som talar om hur man ska göra – men det saknas ”inspirationsböcker” som får läsaren att tänka själv. Och att vara sig själv är viktigt om man ska bli en bra ledare, säger Tommy Lundberg.

– Den här boken ger inget facit, för det finns inget. Men den bjuder på tjugoåtta resonemang och frågeställningar kring chefs- och ledarrollen som förhoppningsvis kan leda läsaren framåt i tanken på hur just hon eller han blir en chef som man vill jobba med, fortsätter han.

Tommy Lundberg har arbetat hela sitt yrkesliv med kommunikation. Han har en tjugofemårig karriär bakom sig som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd. Sedan 2008 arbetar han som kommunikationsrådgivare, föreläsare och författare.

Tommy Lundberg har tidigare skrivit ett flertal böcker på temat ledarskap och medarbetarengagemang. Exempelvis ”Ledarskap på Sandlådenivå”, nominerad till Årets Ledarbok 2005, och ”Ledarskap på Apstadiet”, nominerad till Årets HR-bok 2010, tillsammans med Ola Berggren.

Han har också skrivit medarbetarboken ”Skulle du vilja jobba med dig?” och ledarskapsböckerna ”Motivationskoden”, nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2017, och ”Empatieffekten”.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.