Drömledarskapet – Morgondagens viktigaste framgångsfaktorer

Ledare Ledarskapsexperten Svante Randlert släpper nu en ny bok – Drömledarskapet. I den berättar han om vilka nya krav som ställs på morgondagens chefer.

Drömledarskapet – Morgondagens viktigaste framgångsfaktorer
Svante Randlert

Vi har precis lämnat årtiondet som inneburit störst förändring någonsin. Förändringarna har fört med sig omställningar i människors behov – och som ledare behöver man fråga sig vad det innebär för ledarskapet?

I Davos avslutades nyligen ’World Economic Forum 2020’. Världens mäktigaste samling för den globala ekonomiska situationen, och överallt talas det om en ny typ av ledarskap; ett känslosammare och mer empatiskt ledarskap, där chefer på riktigt bryr sig om människor – och förstår dagens sociala frågor lika väl som de ekonomiska.

Svante Randlerts bok Drömledarskapet utmanar dagens ledare och ledsagar dem in i morgondagen. De förutsättningar som tagit dem dit de är idag, kommer inte att ta dem dit de vill imorgon. Vår tid av ständig förändring innebär att man behöver anpassa sig och sitt ledarskap. Man måste inse att det inte handlar om vem man är eller vad man redan vet. Det handlar om vad man gör – varje dag.

Drömledarskapet är en praktisk handbok om vad ledare behöver göra samt inte göra idag, för att hen och hens medarbetare ska prestera bättre tillsammans i morgon.

Inför skrivandet har Svante Randlert och hans team av fem personer genomfört ett omfattande researcharbete inom en rad ledarskapsområden. Man har studerat ledarskapshistoria 2 000 år tillbaka i tiden, från kinesisk krigskonst, till nutida nobelprisvinnande psykologi och modern behovsteori, samt det senaste inom idrottspsykologi.

Man har även genomfört djupintervjuer med en rad höga ledare inom näringsliv, idrott och det militära, allt för att ge läsaren så matnyttig och intressant information som möjligt.

Drömledarskapet är Svante Randlerts andra bok i genren, en uppföljare på Drömarbetsgivaren som fokuserade på man du bygger den bästa företagsorganisationen. Drömledarskapet, släpps den 6:e mars på författarens 40-årsdag. Förlag är Great Results Insight.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.