Nytt nummer – bästa påsk-läsningen är här

Nytt nummer! Ett påskägg kommer lastat med ny läsning om allt från verktygslådor till ett välfyllt tema om vd-rollens utmaningar. Läs e-tidningen eller bläddra i magasinet som landar i brevlådan i dag.

Nytt nummer – bästa påsk-läsningen är här

Lagom till påsk kommer nya numret av Vd-tidningen till er prenumeranter. I nummer 2 får ni läsa om hur man leder ett företag genom – och efter – en carveout-process. Som namnet antyder handlar det om när ett företag avyttrar en del verksamheten – i det här fallet Office Management, som sålde avdelningen för ”facility management” och lät affärsområdeschefen Pontus Olsson leda arbetet under försäljningen. Han blev sedan vd och byggde upp det nya företaget som fick namnet Joyweek. I inspirationsporträttet berättar han om sin resa.

Temat handlar om något som våra läsare nog är väl förtrogna med: Vd-rollens utmaningar. Vi hoppas ändå kunna tillföra lite nya perspektiv genom våra intervjuer mec bland andra den finska lyckoforskaren Frank Martela, Johan Seltborg som berättar om när han blev avsatt av styrelsen i ett bolag där han var vd, och forskarna vid JIBS, Timur Uman och Karin Hellerstedt, som vet vilka nya krav som ställs på vd:n i vår föränderliga omvärld.

Vi står som vanligt redo med välfyllda verktygslådor: Anna Nydahl på TNG ger en matig genomgång på hur man lyckas vaska fram den bästa kompetensen på anställningsintervjun. Och Nicholas Ferholm förklarar hur man promptar sin AI-assistent som ett riktigt proffs.

Därutöver har vi förstås som alltid våra läsvärda krönikörer, intressanta artiklar om allt från ledarskap till ekonomistyrning, och en intervju med Beijer Byggmaterials vd Geir Thomas Fossum som kan det här med förvärv och ger sina bästa tips.

Glad påsk-läsning!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.