Ny vd för Locum är Victoria Hörnedal

På nytt jobb Victoria Hörnedal tar över som vd för Locum AB i Stockholm. Hon kommer närmast från Region Västmanland och uppdraget som förvaltningsdirektör och programchef för byggnationen av det nya akutsjukhuset i Västerås.

Ny vd för Locum är Victoria Hörnedal

Victoria Hörnedal ansluter sig som ny vd för Locum AB. Med stor erfarenhet inom strategisk utveckling av robusta vårdfastigheter är hon en värdefull tillgång i den utmanande ekonomiska och säkerhetspolitiska omvärlden som påverkar vår region, enligt Locums styrelseordförande och investeringsregionråd Jens Sjöström (S).

Tidigare i Region Stockholm ledde Victoria fastighetsinvesteringar inom hälso- och sjukvården. Som civilingenjör och sjuksköterska har hon en bred bakgrund inom offentlig och privat sektor. Victoria tillträder VD-rollen för Locum AB den 16 oktober 2023.

– Victorias erfarenhet från ledande befattningar inom politiskt styrda organisationer såväl som fastighetsutveckling och vårdverksamhet gör henne mycket lämpad för uppdraget som VD för Locum AB, säger Emma Lennartsson, regiondirektör i Region Stockholm, säger Emma Lennartsson, regiondirektör i Region Stockholm, i ett pressmeddelande som fortsätter:

– Hon har de egenskaper som krävs för att tillsammans med ledningen och medarbetarna på Locum fortsätta skapa förutsättningar för vården att utvecklas utifrån hälso- och sjukvårdens framtida lokalbehov.

Säkrar samhällskritisk infrastruktur

Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt sin ägare Region Stockholm. Det är en av Sveriges största fastighetsförvaltare.

– Det känns fantastiskt roligt att få axla rollen som vd för Locum AB! Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare utveckla och förvalta regionens vårdfastigheter för att möta långsiktiga och snabbare förändringar. Att arbeta för att säkra samhällskritisk infrastruktur så att regionen kan bedriva hälso- och sjukvård i alla lägen ser jag som ett oerhört viktigt uppdrag, säger Victoria Hörnedal.

Förutom VD-rollen kommer Victoria Hörnedal även vara förvaltningschef för fastighetsverksamheten inom fastighets- och servicenämnden i Region Stockholm.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.