Alexander Meyer ny vd för Happy socks

På nytt jobb Happy socks gör en internationell rekrytering till topposten. Ny vd blir Alexander Meyer, som senast kommer från kanadensiska The Bay.

Alexander Meyer ny vd för Happy socks

Strumpföretaget Happy Socks har växt på sig sedan det startades av Viktor Tell och Mikael Söderlindh 2008. I dag finns märket i 70 olika länder i världen och amerikanska Palamon Capital Partners äger 75 procent i bolaget, som dock fortfarande som fortfarande har sin bas i Stockholm.

Några månader efter att Emil Viklund lämnade vd-posten meddelar nu företaget att man har rekryterat ny vd från kanadensiska modeåterförsäljaren The bay. Alexander Meyer är ursprungligen från Tyskland och har stor erfarenhet från flera internationella varumärken och modebutiker, som bland annat som CMO (chief marketing officer).

– Jag är glad och hedrad över att bli Happy Socks nya vd, säger Meyer i en presskommentar. – Det här ikoniska varumärket har alltid legat i framkant av innovativt mode, och jag ser fram emot att leda det talangfulla teamet när vi fortsätter sprida glädje, kreativitet och frihet till självuttryck till varje hörn av världen.

Christian Beck, styrelseordförande för Happy Socks lyfter i samma pressmeddelande fram Meyers meritlista inom konsument- och modeindustrin som särskilt värdefullt för Happy Socks.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom och är övertygad om att hans erfarenhet och ledarskap kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter vår tillväxtresa, säger Christian Beck.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.