Nils Carlsson ny vd för Pion Group

På nytt jobb Nils Carlsson blir ny vd för Pion Group från och med den första november. Han efterträder tf vd Mats Kullenberg som fortsätter i koncernen som senior advisor.

Nils Carlsson ny vd för Pion Group

Nils Carlsson kommer närmast från Resurs Bank, där han är vd och koncernchef. Han har tidigare haft ledande befattningar på bolag som Fortnox, Electrolux och Europolitan (nuvarande Telenor Sverige). Han har också tjänstgjort i ett antal styrelser, vilket inkluderar PION Group, där hans intresse för företagets verksamhet först väcktes.

På Resurs Bank har han drivit bankens tillväxt med inriktning på datadriven innovation för att förbättra kundupplevelsen.

Lars Kry, styrelseordförande för PION Group, välkomnar Nils Carlsson i ett pressmeddelande och hänvisar till hans erfarenhet av att bygga små bolag till stora jättar. Han lyfter också Nils Carlssons kunskap om börsen, digitalisering och omställning som en tillgång när Pion Group ska framtidssäkra sina egna bolag och kundernas verksamheter.

–Det är här Nils Carlsson kommer in med sin utomordentliga helhetssyn och kompetens. Jag kan inte tänka mig en bättre vd som kan hjälpa hela koncernen att nå de uppsatta målen med sitt tydliga ledarskap som sätter människan i fokus; precis som vi på PION Group gör, kommenterar Lars Kry.

Pion Group finns i Sverige, Norge och Finland och representerar företag som arbetar med Consulting inom bland annat IT, Tech och Strategy samt Interim Management, Executive Search, HR-Tech och även rekrytering och bemanning.

– Jag är särskilt intresserad av det spännande uppdraget att stärka den mänskliga kompetensen och utvecklingspotentialen genom att utnyttja teknik och automatisering. Denna människocentrerade tillväxtresan kommer att vara kärnan i mitt arbete för att ytterligare bygga och stärka Pion Group, säger Nils Carlsson i en presskommentar.

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.