Samuel Alteborg ny vd för Cramo AB

På nytt jobb Samuel Alteborg tillträder som vd för Cramo AB den första juli. Han efterträder Henrik Norrbom som går vidare till nytt uppdrag utanför Cramokoncernen.

Samuel Alteborg ny vd för Cramo AB

Cramo AB är Sveriges största maskinuthyrningsföretag, och Samuel Alteborg har varit koncernens finansdirektör sedan 2020.

– ”Under mina tre år på Cramo har jag haft förmånen att få arbeta i ett bolag med fantastiska ledare och medarbetar som verkligen gör allt varje dag för att hjälpa och serva våra kunder, säger Samuel Alteborg i ett pressmeddelande.

– Med våra starkare ägare i ryggen har vi kunnat växa vår affär långt mer än marknaden och också kompletterat affären med ett antal spännande förvärv. Den strategi och plan vi som ledningsgrupp och bolag lagt för vår fortsatta utveckling och tillväxtresa ligger fast.

Tidigare på Telia-koncernen

Hans bakgrund är som civilingenjör inom industriell ekonomi, och han har bland annat arbetat med strategi och verksamhetsutveckling inom konsultbolaget McKinsey & Company. Under fem år inom telekomkoncernen Telia Company var han bland annat vice vd och operativ chef för Teliaägda infrastrukturbolaget Skanova.

Henrik Norrbom som varit vd för Cramo de senaste fyra åren går vidare till ett nytt uppdrag som vd och koncernchef för Norva24.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.