Mattias Peterson blir ny VD för Höga Kusten Destinationsutveckling

På nytt jobb Höga Kusten Destinationsutveckling får ny vd. Mattias Peterson är i dag näringslivschef för Tibro kommun, men efterträder Mia Karlsson som i november går vidare till andra uppdrag.

Mattias Peterson blir ny VD för Höga Kusten Destinationsutveckling

Tidigare har han varit regionchef i både Företagarna och LRF och många år som näringspolitiskt ansvarig i Fastighetsägarna GFR har Mattias utvecklat sina erfarenheter av hållbar utveckling i gränssnittet mellan det privata och offentliga. Mattias Peterson är också ledamot av styrelsen för Svenska Stadskärnor, en organisation med fokus på just stads- och platsutveckling.

– Insikten i både företagens och det offentligas incitament och agendor tror jag är en bra och viktig erfarenhet för det här uppdraget. Jag har jobbat många år i det gränslandet och har stor förståelse för de olika drivkrafter som motiverar aktörer på både den privata och allmänna sidan. Att få dem att fortsätta mötas och utvecklas efter en gemensam strategi är nyckeln till hållbar plats- och destinationsutveckling, säger Mattias Peterson i ett pressmeddelande.

Som vd för Höga Kusten Destinationsutveckling tänker han förvalta arbetet i Mia Karlssons anda. Han beskriver Höga Kusten som ”ett av Sveriges absolut starkaste platsvarumärken” och kallar uppdraget spännande och inspirerande.

– Jag har ända sedan jag bodde i Härnösand i slutet av 1990-talet haft en längtan tillbaka som mer än bara tillfällig besökare och när den här möjligheten öppnade sig kunde jag inte låta bli att söka. Det är en fullkomligt magisk dragningskraft på den här platsen, säger Mattias Peterson inför sin flytt från Skövde och Skaraborg.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.