Daniel Backman tar över som vd för Jernbro

På nytt jobb Daniel Backman har utsetts till ny vd för Jernbro Industrial Services AB. Han tillträder sin nya roll den 1 september. Hans företrädare Mikael Jansson fortsätter som vice vd och senior advisor till februari 2024.

Daniel Backman tar över som vd för Jernbro
Mikael Jansson lämnar över VD-skapet på Jernbro till Daniel Backman (th).

Backman har tidigare arbetat på Jernbro sedan februari 2022 som vice vd och chief operating officer, COO. Innan dess var han Regionchef för syd och väst på Caverion, ett företag med 800 anställda och en omsättning på 1,3 miljarder. Han har även haft ledande positioner på andra företag som Valmet, Afry och Bilfinger.

− Först vill jag tacka Mikael Jansson för hans utmärkta arbete, liksom styrelsen för förtroendet att bli Jernbros nya vd. Under de senaste åren har Jernbro skapat sig en bra och stabil grund för fortsatt utveckling och tillväxt. Vi är en stark partner till svensk industri och dess omställningar och jag ser verkligen fram emot att leda Jernbro och vår kompetenta personal på den fortsatta resan, säger Daniel Backman.

Mikael Jansson, som har tjänstgjort som vd för Jernbro sedan 2018, kommenterar:

–Min tid som VD har varit rolig, utmanande och lärorik och jag är mäkta stolt över dagens Jernbro och det vi byggt upp tillsammans. Företaget står starkt och har stor potential att utvecklas ännu mer och då särskilt inom industrins gröna omställning.

– Efter 37 år i olika ledande befattningar, varav 23 som vd på heltid, är det dags att ta det lite lugnare och på olika sätt dela med mig av mina rika erfarenheter. Jag är därför mycket glad över att kunna lämna över stafettpinnen till Daniel som redan är varm i kläderna och har en utmärkt bakgrund för att ta bolaget vidare mot nya mål.

Mikael Jansson tillträdde som vd för Jernbro 2018, och under hans ledning har företagets omsättning ökat från 900 miljoner till 1,7 miljarder. Jernbro är i dag marknadsledande inom industriellt underhåll och projekt, med verksamhet som sysselsätter 1 000 personer och över 30 etableringar runt om i landet. Mikael kommer att fortsätta som vice vd och Senior Advisor fram till februari 2024, samt behålla sina styrelseuppdrag.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.