Pia Renaudin ny vd för Scibase

Den första oktober tillträder Scibase AB:s nya vd och koncernchef Pia Renaudin. Hon kommer närmast från Senzime AB, där hon var vd och koncernchef.

Pia Renaudin ny vd för Scibase

Pia Renaudin efterträder Simon Grant som avgår av personliga skäl. Hon har lång erfarenhet av den globala life science- och medtech-industrin. Hon har förutom på Senzime haft olika ledande befattningar på bland annat Gilead Sciences, Stryker och AstraZeneca.

Styrelsen på Scibase uttrycker övertygelse om att Pia Reanaudins ledarskap kommer att bidra till ökat aktieägarvärde. I ett pressmeddelande välkomnar ordföranden Tord Lendau den nya rekryteringen och nämner hennes breda internationella erfarenhet och hennes ”track record” i att främja företagstillväxt.

– Hon har framgångsrikt byggt upp företag från grunden och uppnått försäljning på flera miljoner dollar i USA – en avgörande komponent i vår tillväxtstrategi. Vi är övertygade om att Pia är rätt vd för att implementera vår strategi och lyfta SciBase till nästa nivå, kommenterar Tord Lendau.

Med sikte på nya marknader

Scibase är ett globalt medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som har utvecklat ett instrument som ökar tillförlitligheten vid diagnos av hudcancer. Företaget har på senare tid gjort stora framsteg på marknaderna i USA och EU.

Pia Renaudin kommenterar i samma pressmeddelande utnämningen:

– Jag ser fram emot att leda och expandera Scibase till att bli ett framgångsrikt kommersiellt bolag till förmån för patienter och alla andra intressenter i min nya roll som vd. Jag är övertygad om att vi har en mycket spännande framtid med stor tillväxtpotential framför oss.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.