Maria Forss ny vd för Bico

På nytt jobb Biokonvergensföretaget BICO har utsett Maria Forss som ny vd och koncernchef. Hon kommer närmast från Vitrolife, där hon har haft en ledande roll inom affärsområdet Consumables.

Maria Forss ny vd för Bico

Hon efterträder Bicos vd och grundare Erik Gatenholm i november. Gatenholm blir dock kvar i bolaget som seniorrådgivare. Beskedet om vd-bytet kom samtidigt som Bico presenterade sin kvartalsrapport, som innehöll nedskrivning av goodwill avseende koncernbolagen om totalt 768 miljoner kronor. Under dagen svängde Bico-aktien rejält, men visade till slut en uppåtgående kurva.

– Å styrelsens vägnar vill jag välkomna Maria Forss. Hon har gedigna ledaregenskaper och erfarenhet inom life science. Detta kommer att bidra till Bicos tydliga fokus under vår fortsatta utvecklingsresa, och skapa aktieägarvärde, säger Rolf Classon, styrelseordförande i Bico Group AB, i ett pressmeddelande som fortsätter:

– Jag vill också passa på att tacka Erik Gatenholm för hans vision och dedikerade arbete med att bygga ett starkt life science-bolag. Under hans tid har bolaget utvecklats till en koncern med en marknadsledande kommersiell portfölj.

Maria Forss beskrivs som en person med gedigen internationell erfarenhet från ledande positioner inom både medtech- och läkemedelsbolag som Vitrolife och AstraZeneca. Hon har framgångsrikt arbetat med utveckling, förvärv och integration av bolag.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.